• 1
  • 2
  • 3

Miért kószáló?

 
image
 

A természetjárásnak, túrázásnak többféle módja van. A sokszor határterhelést jelentő teljesítménytúrák, tájfutás, terepkerékpározás jelentheti a sportos, „kipróbáljuk magunkat” jelleget (amire, az erőfelmérés és a sikerélmény miatt időnként legtöbbünknek szüksége van). A ráérősebb túrák, kirándulások, képviselik a másik oldalt, ahol a célt maga a túrázás jelenti, a kószálás erdőben, mezőn.

The 12 presets are fully customizable with the most comprehensive color chooser system ever. Choose just a few tones and shades, and Ionosphere does the rest.

Olvass tovább...
 
  • 1
  • 2

2018. 01. 14. Friss képek kerültek az Újabb fotók mappába.

2017. 12. 14. Dániai felvételek kerültek az Újabb fotók mappába.

 

Cart

Help

The cart offers an option to put images into and request them.

Jakab-hegy déli lejtő

A Jakab-hegy különleges (ha nem a legkülönlegesebb!) hely a Mecsekben. Egy, a déli oldalt érintő túra rengeteg látnivalót kínál. A hely jellemzője a meredek, száraz lejtő, ahol sziklák réseiből kinövő, törpe, girbe-gurba tölgyfák tengetik életüket. A hegyoldalban sorakozó hatalmas homokkő alakzatokról szép kilátás nyílik a cserkúti medence falvaira. Érdekesek a Jubíleumi kereszt környékén található, nagyméretű mohapárnák és a nehezen járható, sziklás túraútvonalak. A hegy lábánál elterülő falvak műemlék templomaikkal ugyancsak megérnek egy látogatást. Az egykor, a Jakab-hegy gyomrában folytatott uránbányászatot múzeum mutatja be Kővágószőlősön.