• 1
  • 2
  • 3

Miért kószáló?

 
image
 

A természetjárásnak, túrázásnak többféle módja van. A sokszor határterhelést jelentő teljesítménytúrák, tájfutás, terepkerékpározás jelentheti a sportos, „kipróbáljuk magunkat” jelleget (amire, az erőfelmérés és a sikerélmény miatt időnként legtöbbünknek szüksége van). A ráérősebb túrák, kirándulások, képviselik a másik oldalt, ahol a célt maga a túrázás jelenti, a kószálás erdőben, mezőn.

The 12 presets are fully customizable with the most comprehensive color chooser system ever. Choose just a few tones and shades, and Ionosphere does the rest.

Olvass tovább...
 
  • 1
  • 2

2019. 04. 23. Virágzó bánáti bazsarózsa felvételek kerültek az Újabb fotók mappába.

2019. 04. 18. Tavaszi képek kerültek a Friss fotók mappába.

 

Cart

Help

The cart offers an option to put images into and request them.

Az Óbányai-völgy

Az Óbánya és Kisújbánya között húzódó völgy a Keleti-Mecsek legismertebb és egyik legszebb patakos völgye, amit minden évszakban sok turista látogat. A bővizű patak kisebb-nagyobb zuhatagokon, vízeséseken (legismertebb a völgy közepe táján lévő ferde, lépcsős vízesés) rohan Mecseknádasd irányába majd a Stein-malomnál egyesül a Réka-völgyből érkező Öreg(Halász)-patakkal. A hegyekkel körülvett, védett fekvésű Óbányán üeghuta működött (erre utal régi német neve: Altglashütte) később fazekasairól volt ismert.  Az Óbányai-völgy nyugati végén fekvő, Kisújbánya neve egykor szintén üvegművességgel kapcsolódott (Neuglashütte). A laza, szellős faluszerkezetet mutató, korábban elnéptelenedő település ma üdülőhely.