• 1
  • 2
  • 3

Miért kószáló?

 
image
 

A természetjárásnak, túrázásnak többféle módja van. A sokszor határterhelést jelentő teljesítménytúrák, tájfutás, terepkerékpározás jelentheti a sportos, „kipróbáljuk magunkat” jelleget (amire, az erőfelmérés és a sikerélmény miatt időnként legtöbbünknek szüksége van). A ráérősebb túrák, kirándulások, képviselik a másik oldalt, ahol a célt maga a túrázás jelenti, a kószálás erdőben, mezőn.

The 12 presets are fully customizable with the most comprehensive color chooser system ever. Choose just a few tones and shades, and Ionosphere does the rest.

Olvass tovább...
 
  • 1
  • 2

2019. 04. 23. Virágzó bánáti bazsarózsa felvételek kerültek az Újabb fotók mappába.

2019. 04. 18. Tavaszi képek kerültek a Friss fotók mappába.

 

Cart

Help

The cart offers an option to put images into and request them.

Jakab-hegy déli lejtő

A Jakab-hegy különleges (ha nem a legkülönlegesebb!) hely a Mecsekben. Egy, a déli oldalt érintő túra rengeteg látnivalót kínál. A hely jellemzője a meredek, száraz lejtő, ahol sziklák réseiből kinövő, törpe, girbe-gurba tölgyfák tengetik életüket. A hegyoldalban sorakozó hatalmas homokkő alakzatokról szép kilátás nyílik a cserkúti medence falvaira. Érdekesek a Jubíleumi kereszt környékén található, nagyméretű mohapárnák és a nehezen járható, sziklás túraútvonalak. A hegy lábánál elterülő falvak műemlék templomaikkal ugyancsak megérnek egy látogatást. Az egykor, a Jakab-hegy gyomrában folytatott uránbányászatot múzeum mutatja be Kővágószőlősön.